Museum i Göteborg

För dig som är konst och kulturintresserad finns det ett flertal spännande museum att besöka i Göteborgs stad. Genom att göra något så simpelt som att teckna en årsbiljett för 40 kronor erbjuds du möjligheten att få besöka fem olika museer under ett helt kalenderår.  Göteborg har ett flertal omtyckta museer och där ingår bland annat Naturhistoriska museet, Sjöfartsmuseet och Göteborgs konstmuseum.

År 2009 hade Sveriges museer totalt 17,9 miljoner besökare. Genom att 1,3 miljoner av dessa var barn och unga anordnade 81 procent av museerna enskilda verksamheter för just dem. Totalt visades 1653 utställningar varav 996 var helt nyproducerade. Göteborg är en av de städer som deltagit för att göra roliga och intressanta föreställningar som lockar besökare i alla åldrar.

Till skillnad från vad många tror, är museerna långt ifrån endast en plats för det förflutna och stadens olika dåtida historier. Men på ett flertal museer i Göteborg erbjuds det så mycket mer. Museerna är nämligen en del av den levande kulturen och allt det som pågår idag. Även sådant som barn kan uppskatta och tycka är roligt. Varför inte titta på djur, stora som små på Naturhistoriska museet? Eller varför inte åka till Stadsmuseet och spela upp en pjäs för mamma och pappa i dockteatern, eller bara lyssna på en saga i kuddhavet? Det finns oändligt många alternativ för den som är redo att upptäcka staden.

På Göteborgs Maritima Museum kan de lite äldre barnen gå ner i ubåten Nordkaparen och utforska alla de andra spännande båtarna som finns där. Dessutom kan man om så önskar anordna barnkalas på museet där barnen får bli sjörövare för en dag och leta efter ett flertal skatter.

Sök hotell