Bussar som tar dig hela vägen fram

Buss är visserligen ett något långsammare alternativ bland de olika färdmedel som finns tillgängliga för att ta sig till staden, men uppskattas ofta för sin turtäthet och många olika bolag att välja mellan för sin resa. Många av bussbolagen har olika erbjudanden, för dig som vill resa så billigt med buss till Göteborg som möjligt. Gobybus, Swebus och Bus4you är några av de olika bussbolagen som går mellan många av de lite större städerna till Göteborg.

Trivs man med att färdas med buss behöver inte resorna med färdmedlet behöva ta slut bara för att man har kommit fram till Göteborg, utan det går utmärkt att åka med de lokala bussarna inom staden. Vad man bör tänka på är att köpa sin biljett på något av stadens försäljningsställen innan man kliver ombord, men sedan är det bara att resa runt på stadens gator för att uppleva det man önskar.

För lokaltrafiken i Göteborg, där bussarna ingår, ansvarar Västtrafik som även har sina egna butiker där man kan köpa biljetter. Det går även bra att köpa biljetterna via SMS eller med hjälp av någon av de olika biljettautomaterna som finns utplacerade i staden.Är man i staden under en något kortare period kan det bästa alternativet vara att köpa en biljett som gäller i en eller tre dagar, då detta gör att man kan resa med den lokala trafiken så mycket som man vill under perioden. Annars finns det även enkelbiljetter som bara gäller för en resa eller biljetter som fungerar som klippkort där man kan resa med lokaltrafiken tills man har åkt upp kortets summa.

Sök hotell