Kalendarium

Sommar 2015

Juni

Inled sommaren med naturromantiska upplevelser i grönskade lundar, besök Trädgårdsföreningen för att se Sweet, Smokie och Slade den 26 juni. De legendariska glamrockarna tar sig an Götet så passa på att som turist uppleva staden ur en nostalgisk 70-talsvinkel – i en finpark dessutom!

För lite hårdare toner och politiska budskap spelar Public Enemy den 30 juni på Trädgår’n. Över 100 år har gått sedan arenan först uppfördes och nöjesplatsen är mäkta populär – särskilt 321492-poeidon-goteborg-gothenburg-swedennär sommarnätternas ljusa tid är förestånden. Förutom att lyssna till spelningar kan du här dansa på flera olika dansgolv och på dagtid äta i restaurangen.

För den som gillar kappsegling finns stora möjligheter att uppleva Volvo Ocean Race i Göteborg mellan den 21 till den 28 juni. Även efter det att tävlingen är avgjord går det utmärkt att i Frihamnen inspektera de sju tävlingsbåtarna. Hamntävlingarna samsas med scenunderhållning, konserter och utställningar. För de mindre finns det barnområden och för de mer festsugna både beach club och barer.

Från den 13 till 14 juni kommer för första gången Grill & BBQ-VM att arrangeras i Sverige. Evenemangen tar plats på Heden i Göteborg. Under dessa två dagar kan den matintresserade följa de 70 lagen som från världens alla hörn och kanter tävlar mot varandra i kategorier som kyckling, fläskkött, vegetariskt och dessert. Du som besökande kan även njuta av den kulinariska mångfald som presenteras, lyssna till musikspelningar och beskåda inspirerande utställningar.

Juli

Ett evenemang som garanterat lämnar ett stort leende på läpparna är uppträdandet med komikern Hasse Brontén som tillsammans med Özz Nûjen, Johan Glans och Nour El Refai med flera kör stand-up på Trädgår’n den 14 juli. På sommaren är det mer avslappnat och naturligt att kunna slappna av och bara njuta av rolig humor, gärna i kombination med semester och ledighet.

I juli går det även att se utställningen om Svenska Amerika Linien, Göteborg – New York på Sjöhistoriska. Denna exposition skildrar en dramatisk och gripande period i Sveriges historia, en tid då vårt land var slitet av politiska strider, djupa klassklyftor och framförallt fattigdom. I denna utställning får du möta några av de som vågade resan över till nya världen, både de som lyxkryssade för sitt höga nöjes skull och de som inte såg någon annan utväg än att emigrera. Utställningen finns att se från den 24 juni till den 23 juli.5261710-trafikplatsen

I juli kan du dessutom uppleva ett av de största svenska banden någonsin – Roxette. Duon gästar Slottskogsvallen i Göteborg den 24 juli och vill du vara en av de lyriska i publiken bör du snarast möjligt boka både hotell och biljett, för en underbar weekend präglad av bandet som skrev låtar som ”It Must Have Been Love” och ”The Look”.

Om du som så många andra är en fotbollsfantast kommer världens största och säkerligen mest internationella fotbollsturnering, Gothia Cup, till Göteborg den 12 juni och håller sedan på ända till den 18 juli. Här kan du se ungdomar från hela 80 nationer spela mot varandra, för att fortsätta på en tradition som är över 40 år gammal. Vill du få en glimt av framtida stjärnspelare är detta eventet för dig.

Augusti

Augusti smäller igång med den älskade och årligt återkommande parkfestivalen Way Out West. Festivalen tar än en gång form i lummiga Slottsskogen och bjuder på artister som Say Lou Lou, First Aid Kit och Pet Shop Boys, för att inte tala om Tove Styrke, Kygo och Tove Lo. Se till att boka festivalpass och hotell för en musikupplevelse som slår det mesta, under tre dagar, från den 13 till den 15 augusti.

Andra som spelar i Göteborg denna sommar är den populära musikern Joel Alme. Honom går det att se på Lisebergs Stora Scen den 22 augusti där han åter möter hemmapubliken. Joel har nyligen släppt sitt fjärde album, det kritikerhyllade ”Flyktligan”, en skiva som bland annat skildrar arbetarklassen. Texterna är på svenska och albumet innehåller låtar som ”6355294--Backa Tiden” och ”Slå Hjärta Slå”.

Den 22 augusti gästspelar en uppsättning av den klassiska pjäsen ”I väntan på Godot” på Göteborgs Stadsteater. För dig som är intresserad av kultur kan detta drama, skrivet av Samuel Beckett, förgylla vistelsen i staden. Pjäsen håller på i 2 timmar och 45 minuter inklusive paus och är ett måste för den som vill berika sig med finkultur – när den är som bäst.

En mer rockig upplevelse kan du få om, samma dag som ovan, den 22 augusti, du väljer att se det klassiska hårdrocksbandet Metallica på Ullevi. Detta heavy metalband har sedan 1981 underhållit hundratusentals fans från scener världen över. Headbanga till favoriter som ”Enter Sandman” eller ”The Unforgiven” och insup känslan av vemod när tonerna av ”Nothing Else Matters” färgar arenan blå.

Sök hotell