Göteborg – Sveriges teaterhuvudstad

Många människor älskar att gå på teater och då finns det ingen bättre plats att befinna sig på än i Göteborg.  Ett flertal kända regissörer som Suzanne Osten, Mattias Andersson och Lars Norén har satt upp ett flertal omtyckta pjäser på några av Göteborgs största teatrar. Göteborg anses av många vara Sveriges största teatermetropol. Är man en av dem som är bo tillfälligt besök i staden kan det vara bra att kolla utbudet innan man väl är på plats. Dels för att vara säker på att få tag på biljetter till den pjäs man vill se på rätt datum och dels för att ha chansen till att få bra platser. De flesta av stadens teatrar ligger lika centralt som hotellen.

Här finns mycket att hämta för den som är teaterintresserad. Det finns alltid ett stort utbud av pjäser och föreställningar för den som är sugen att gå och se en föreställning.  Det som kan vara ett problem är att bestämma sig för vad man vill gå och se. Här i Göteborg finns det nämligen en mängd olika pjäser inom olika genrer. Här hittar du pjäser som roar, pjäser som berör, pjäser som inspirerar och pjäser som lämnar rum åt tankar och funderingar.

I Göteborg hittar du ett flertal olika teatrar och teatersällskap. Det finns även ett bra utbud som riktar sig till barn på ett flertal av Göteborgs teatrar. De som är mest kända och omtyckta är Göteborgs Stadsteater, Backa Teater och Folkteatern. Alla är väl värda ett besök.

Sök hotell