Göteborgs Stadsteater

Göteborgs stadsteater ligger vid Götaplatsen och är Sveriges äldsta teater som dessutom Teatertidningen Nummer utsåg till årets mest givande teater 2010. Därtill är Göteborgs stadsteater en av de största dramatiska teatrar som finns i Sverige idag.  Teatern startades av ett flertal kulturintresserade göteborgare som donerade summor som på den tiden ansågs vara väldigt höga. Teatern invigdes sedan den 29 september 1934 och har sedan dess växt och innehåller idag tre rejäla scener: Stora Scen, Nya Studion och Foajéscenen.

Vill du kombinera underhållning med god mat och dryck är Göteborgs Stadsteater rätt plats för dig. Här erbjuds du alltid god mat och dryck i samband med föreställningarna. Du kan välja att ta något innan eller i pausen till föreställningen. De anordnar även lunchteater ett flertal gånger i veckan då åskådarna ges möjligheten att titta på föreställningar samtidigt som de äter en god bit mat.

Det är Göteborg stad som äger Göteborgs Stadsteater med bidrag från Västra Götalandsregionen och Statens Kulturråd. Verksamheten är relativt stor och har i dagsläget ungefär 120 heltidsanställa och omsätter cirka 125 miljoner kronor per år.

Backa Teater

Backa Teater är en del av Göteborgs stadsteater och är ledande inom svensk teater för barn och unga. Teatern är belägen på Lindholmen i en ombyggd plåtverkstad och bildades år 1978 på initiativ av Göteborgs Stadsteater. Backa Teater mål är att engagera den unga människan, få han eller henne att tänka, tycka och vilja. Förutom att Backa Teater är aktiv i Göteborg har de även gästspelat i en hel del utomlands. De har bland annat gjort föreställningar i Jordanien, Palestina och Ryssland.

Sök hotell