Parker i Göteborg

Besöker man staden Göteborg under våren eller våren är parkerna vilsamma oaser för att antingen kunna njuta av att beskåda många olika, vackra växter eller bara ta en paus från den övriga storstadspulsen. Det händer att staden benämns som Göteborg benämns som parkernas stad eftersom det finns väldigt många olika parker att välja emellan. Här hittar du både små och stora parker. Några av de mest kända parkerna är Slottsskogen, Trädgårdsförening och Göteborgs botaniska trädgård. Gemensamt för de alla är att parkerna är välskötta och inbjudande. Det är Park- och naturförvaltningen som ser till att grönområdena sköts och städas så att miljön blir så trivsam som möjligt för stadens alla besökare och invånare.

Det finns många anledningar till att besöka en park då det finns mycket att göra där oavsett om man är gammal eller ung, ensam eller i grupp. Du kan exempelvis studera växter och djur, jogga, fiska, bada, cykla eller varför inte bara slå dig ner på en mysig parkbänk och njuta av nuet? Alternativen är minst sagt många.

Göteborg är en väldigt grön stad som har ett härligt natur- och djurliv. Allt detta får du ta del av när du besöker en av stadens parker. Dessutom är parkerna ett bra ställe att stifta nya bekantskaper och bredda sig kontaktnät på. Det kan även vara skönt att spendera några timmar här efter att ha varit inne i stadens centrum och trängts bland en mängd ljud och människor. Självklart är parkerna även ett alternativ för dig som inte bara vill ta det lugnt. Med jämna mellanrum, främst under sommarhalvåret brukar det upprättas både parkteatrar och filmvisningar i stadens större parker.

Sök hotell