Slottsskogen

Göteborgarnas park sedan 1874

Parken namn kommer ifrån det gamla slottet Älvsborg som fanns beläget vid Älvsborgsbron. Slottsskogen användes främst till jakt, odling och betesmark innan en man vid namn August Kobb gjorde om skogen år 1874. Han formade slottsskogen som en tvättäkta park med stora gräsytor, en dansbana och en djurpark.

I Slottsskogens djurpark hittar du idag en mängd olika djur som främst består av nordiska raser. Här finns bland annat hjortar, får, sälar, gäss och gotlandsruss. Tanken bakom djurparken är att lära barn och vuxna mer om de nordiska djurarterna, hur de ser ut och hur de lever. På sommaren finns det även en Zoo för barn där de bland annat kan få testa på ponnyridning. Dessutom finns det en rad roliga aktiviteter som tar barnen närmare till djurens värld. Pröva exempelvis att hoppa lika långt som en räv eller ta en titt på djurparkens totempåle för att se hur höga djuren faktiskt är verkligheten.

Populära lekplatsen Plikta

Ett annan populär aktivitet för de mindre finns på lekplatsen Plikta, en av Göteborgs mest besökta och omtyckta lekplatser. Lekplatsen är försedd med ett stort antal lekredskap som även är lämpade för att passa barn med nedsatt fysisk förmåga. Det finns dessutom en större plats som inbjuder till härliga picknickstunder. För de vuxna finns det också roliga aktiviteter att hitta vid Plikta lekplats. Det finns bland annat pingisbord, schackbord och ett utegym.

Slottsskogen är karaktäristisk med sina backar och dalar som ger olika nivåskillnader. Den största delen av parken består av vanlig naturskog men det finns även några exotiska serbiska granar att beskåda för den som är intresserad av att se något annat än lind, bok och ekträd.

Det finns även ett rikt djurliv att beskåda utanför Slottsskogens djurpark. I parken hittar du ett flertal olika fåglar som kan vara allt ifrån koltrastar till ringduvor. I en av de många dammarna kan du även se en mängd olika vattenfåglar och grodor.

Sök hotell