Avenyn – Göteborgs mest omtyckta huvudgata

Namnet avenyn är starkt förknippad med Göteborgs stad. Den nästan kilometerlånga gatan är imponerande och rymmer bland annat ett flertal butiker, barer, restauranger och hotell. På Göteborgs stoltaste gata hittar du garanterat bra shopping, spännande kultur, god mat och fina övernattningsmöjligheter. Avenyn kantas av Viktor Rydbergsgatan, Götabergsgatan och parallellgatan Södra vägen.

Kultur och nöje

Är du på jakt efter kultur och nöje bjuds det alltid på ett flertal roliga evenemang här varje år.  Det hålls exempelvis alltid ett flertal olika mässor längs Avenyn. I år bjuds det bland annat på hundmässa, MC-mässa och båtmässa. Utöver det anordnas det självklart ett flertal konserter med kända artister samt en mängd olika teaterpjäser.

Hotell och service
Längst Avenyn hittar du ett flertal omtyckta hotell som dessutom brukar anordna trivsamma konferenser. Du finner även företag som erbjuder servicetjänster i alla dess former. Här hittar du bland annat en resebyrå, en kemtvätt, ett bibliotek samt ett flertal konsulter och banker.

Shopping och skönhet
Handeln har under de senaste åren ökat markant i Göteborg och det gäller inte minst handeln kring Avenyn. Det är kanske inte heller så konstigt genom att utbudet är så pass stort att det finns butiker för alla smaker. Här hittar du bland annat klädbutiker, inredningsbutiker, matbutiker och apotek.

Mat och dryck
Är du hungrig eller bara sugen på något gott att dricka finns det ett flertal pubar och restauranger att välja mellan längst Avenyn. Ett tips är att du går in på avenyn.se för att läsa på om Avenylunchen. Det är en tjänst som samlar alla lunchmenyer på ett och samma ställe. Ett bra redskap för dig som behöver lite tips och råd.

Sök hotell