Resa till Göteborg

I Göteborg finns det alltid saker att se och göra, oavsett när på året man väljer att resa hit. De olika vägarna eller sätten att ta sig till Göteborg är många, oavsett varifrån i Europa man reser. De olika resvägarna har givetvis olika för- och nackdelar men troligtvis finns det ett sätt som passar dig mer än de andra.

När man väl är framme i staden och redo att ge sig ut på äventyr är naturligtvis det första alternativet när det gäller färdmedel i Göteborg – spårvagn. Spårvagnen har på många sätt nästan blivit en symbol för staden. Innan man börjar resan är det bra att tänka på att biljetten köps innan man stiger på, köpa man göra på flera ställen i staden. En möjlighet är att man som gäst köper Göteborg City Card som ger en automatisk biljett till att resa med all lokaltrafik i Göteborg som med båtarna, bussarna och naturligtvis med spårvagn. Känner man för ett färdmedel som innebär något mer motion och kanske en något större kontakt med sin omgivning, är det perfekt att hyra en cykel och cykla genom staden. Men, först och främst handlar det om att ta sig hela vägen fram till Göteborg, något man kan göra med alternativen nedan.

Flyg

Göteborg har två närliggande flygplatser med dagliga turer till och från staden, där den ena är något större och mer etablerad än den andra, Göteborg Landvetter Airport och Göteborg City Airport. Båda flygplasterna tar dagligen hand om ett stort antal resenärer,  läs mer om att flyga till Götebflygplan bland molnorg.

Färja

Att åka båt till staden Göteborg passar dig som åker från färjeterminalen i Kiel i Tyskland eller för dig som åker från Fredrikshamn i Danmark. Att ta båten är ett bra sätt att få uppleva och ta del av den fina skärgården som kantar staden, läs mer om färjorna till Göteborg.

Buss

Bussarna går vanligtvis från fler städer i landet än vad exempelvis tågen gör, detta gör att resan med buss blir både ett prisvärt och tillgängligt alternativ, även om resan med buss vanligen tar något längre tid. De olika bussbolagen som åker till Göteborg är många, läs mer här om att resa med buss till Göteborg.

Tåg

Tågen inom landets gränser går flera gånger under dygnet mellan de större städerna och Göteborg. Att resa med tåg upplever de flesta som både bekvämt och trivsamt, samtidigt som det går fort. Här kan man läsa mer om att resa med tåg till Göteborg.

 

Sök hotell