Flyg till Göteborg

Känner man att en resa till Göteborg med flygplan vore det enklaste och smidigaste alternativet till att resa till staden , är man i gott sällskap av många andra resenärer som dagligen reser via stadens flygplatser. För många är priset på resan viktigt, eftersom att en flygbiljett lätt kan stiga iväg när det gäller priser. Vår rekommendation är att vara ute i god tid och jämföra olika biljetter på nätet för att hitta biljetter som man anser prisvärda. Här är en av de platser där man kan hitta billiga flygbiljetter till Göteborg.

I närheten av staden Göteborg finns det som sagt två stycken större flygplatser, i närheten av stadens centrum, för resenärer med direktflyg till många av de större städerna i Europa. Några av de olika knutpunkterna för internationella flygningar är städer som Amsterdam, Frankfurt och London.

Göteborg Landvetter Airport är den internationella flygplatsen i västra delarna av Sverige som har runt femtio olika direktflyg till resten av världen. Sedan starten i slutet av 1970-talet är man idag Sveriges näst största flygplats har man totalt runt hundra olika linjer varav cirka femtio är reguljärflyg. Vill man under sin vistelse i staden bo i närheten av flygplatsen kan man här läsa mer om hotell i närheten Landvetter Airport. Göteborg City Airport var från början en flygplats för militären men blev 1979 en flygplats för civila med flyg för allmänheten. Idag har man årligen runt 750 000 besökande passagerare. Kanske är en av anledningarna till den ökade populariteten det gynnsamma läget bara femton kilometer från stadens centrum.

Då de båda flygplatserna ligger med ett bekvämt avstånd från centrala Göteborg är det inga problem att ta sig mellan dem och Göteborg. Ett av sätten att ta sig till eller från flygplatserna är att åka med de flygbussar som trafikerar sträckan och går till båda flygplasterna på runt tjugo minuter. Även med flygbussarna kan man spara lite pengar genom att ha ett Göteborg City Card, eftersom man då kan åka två stycken men bara betala för en.

Sök hotell