Sevärdheter i Göteborg

Eftersom att Göteborg är en av Sveriges största och mest omtyckta städer finns det såklart mycket spännande att se och göra här. Staden har många fördelar eftersom det är nära till allt då Göteborg är en liten storstad. Inom gångavstånd kan du hitta det mesta. Det finns ett flertal arenor, hotell och restauranger som alla är centralt belägna.

Atmosfären i Göteborg är härlig, här möts du av en mängd hjälpsamma människor som gärna svarar på frågor. Dessutom är miljön härlig att vistas i då göteborgarna jobbar hårt på att göra staden grön genom att prioritera miljö- och klimatfrågor.

Teatrar i Göteborg

För dig som gillar underhållning och skådespeleri bör du göra ett besök på någon av Göteborgs teatrar som exempelvis Stadsteatern eller Backa Teater. Där bjuds det alltid på högklassig underhållning som lockar till skratt, förfärar eller ger tid för eftertanke. Läs mer om teatrarna här.

Avenyn

När du befinner dig i Göteborg ska du självklart ta dig god tid att strosa längst Avenyn, den kända gatan som sträcker sig ända från Kungsportplatsen upp till Götaplatsen. Här finns allting du kan tänka dig.  Restauranger och butiker ligger tätt, tätt, tätt.  Klicka här för att se mer av vad Göteborgs mest populära gata har att erbjuda.

Museum i Göteborg

Det finns ett flertal spännande museum här i Göteborg för dig som är intresserad av att veta mer och förkovra dig i det mesta tänkbara mellan himmel och jord.  Här hittar du bland annat naturhistoriska museet, sjöfartsmuseet, och Göteborgs konstmuseum. Läs mer om dem här.

Liseberg

Gillar du fart och fläkt ska du självfallet bege dig till storslagna nöjesfältet Liseberg. Där kan du förutom att åka olika karuseller och dalbanor även spela olika spel, lyssna på musikframträdanden och äta god mat. Lotta på Liseberg, trollkarlstrick med Carl-Einar Häckner eller varför inte uppleva alla de fantastiska åkattraktioner som parken bjuder på? I år är Mechanica en nyhet i på nöjefältet, en karusell får även den modigaste att bli lite darrig. Ta del av Lisebergs spännande värld här.

Parker i Göteborg

I Göteborg finns det ett flertal parker som är härliga att strosa igenom. Varför inte slå dig ner på en parkbänk och njut av den härliga atmosfären och folket runt omkring dig.  Klicka här och läs mer om Slottsskogen, trädgårdsföreningen och Göteborgs botaniska trädgård.

Historiska sevärdheter

För den mer historieintresserade kan ett besök på Carlstens fästning vara väl värt tiden. Här, högst upp på Marstrandsön ligger den 300 år gamla byggnaden- byggd för att klara väder, vind och västkustliga attacker. Om du vill går det bra att boka övernattning, samt att se både konserter och teaterföretställningar innanför de väldiga murarna.

Sök hotell