Mässtaden Göteborg

Göteborg är känt för sin mässor. Främst är det Svenska Mässan som åsyftas men det finns såklart fler mässområden än så i Göteborg. Just Svenska Mässan är annars ett av Sveriges främsta mässcentrum med över en miljon besökare varje år. Med sitt perfekta läge mittemot hela Sveriges lekpark nummer ett, Liseberg, är det ett väldigt populärt tillhåll för stora som små mässor. Några av de mest kända mässorna som hålls här varje är är Bokmässan, Båtmässan och TUR. Totalt hålls det över 100 olika mässor varje år.

Mässor och konferenser är en väldigt viktig näring för Göteborgs stad. Enbart Svenska Mässan beräknas generera mer än 2 miljarder i intäkter för Göteborg varje år. Det syns tydligt att Göteborg som stad sätter ett stort värde i sina mässbesökare från hela landet och satsar hårt för att förbli Sveriges mässtad nummer ett.

Besöka en mässa
När det är stora mässor eller andra stora evenemang som exempelvis konserter kan det vara svårt att hitta hotellrum även om det finns många hotell i Göteborg. Det kan därför vara på sin plats att vara ute i god tid med sin hotellbokning, oavsett om du åker till Göteborg för mässans skulle eller inte.

Är mässan du ska besöka på Svenska Mässan är förstås det enkla och kanske självklara valet att bo på Gothia Towers som är i samma byggnader. Det är Nordens största hotell så det finns gått om plats. Gothia Towers är ”kända” för att ha Sveriges bästa och största räkmacka. Den serveras i Heaven 23 som är baren som ligger högst upp i hotellet. Förutom en fantastisk räksmörgås bjuds du på en bedårande utsikt.

Är det mot förmodan fullt på Gothia Towers eller om du söker ett hotell i en annan prisklass så finns det flera att välja på i närheten av Svenska Mässan.

Det är ofta väldigt trevligt att gå på mässor. Framförallt om man har turen att få besöka en mässa vars ämne intresserar en lite extra mycket. De som ställer ut på mässor brukar ofta bjuda på diverse saker i sin montrar eller i tält som de hyrt för tillfället. Det kan vara allt från en god bit mat eller dryck till någon rolig pryl. Stämningen på mässor är ofta undsluppen, folk är borta från sina jobb och försöker ta vara på den trevliga stämningen. Och om det mot förmodan inte är så trevligt på mässan som du tänkt dig, då ligger som sagt Liseberg rakt över gatan…

Sök hotell