Ta sig runt i Göteborg

Det finns många olika sätt att ta sig runt i Göteborg på. Det enklaste och billigaste alternativet är att promenera. Göteborgs påminner lite grann om New York där du har gångavstånd till det mesta. Så om du inte har något emot att röra på dig, sätt på dig ett par bekväma skor och ge dig ut och upptäck staden till fots. Här kan du läsa mer om vilka alternativ som finns för att ta dig från en plats till en annan i staden Göteborg.

Med spårvagn

Om du inte känner för att promenera är Göteborg känt för sin utvecklade spårvagnstrafik. Det finns ett flertal olika linjer att välja emellan och vid varje hållplats finns det en detaljerad karta över vart de olika linjerna tar dig. Har du tänkt åka spårvagn måste du lösa biljett innan du kliver på för det finns idag ingen möjlighet för föraren att ta betalt. Åkkort och biljetter finns att köpa på bland annat på Pressbyrån, 7 eleven och TidPunkten.

Med buss

Självklart kan du även förflytta dig runt i staden med buss. När det gäller bussen är det samma regler som gäller som om du skulle välja att förflytta dig med spårvagn. Biljetter måste köpas innan första restillfället och utsatta kartor finns vid varje busshållsplats.

Med taxi

Om du inte gillar att trängas bland mycket folk kan du alltid ta en taxi. De finns överallt i staden, men lättast är det nog ändå utanför Centralstationen och i mitten av Avenyn. Se bara till att du väljer en taxi av ett välkänt märke då det dessvärre finns en större mängd privatpersoner som erbjuder sig att köra dig svart. Även om det kan kännas som ett billigare alternativ så bör man undvika det då man ofta inte kan lita på dem. Välj därför alltid en taxi med en skylt från ett känt bolag vars förare bär ett synligt ID-kort.

Sök hotell