Res till Göteborg med båt

Även om man inte kommer till staden med båt går det naturligtvis bra att ta en dagstur med någon av de turer som går mellan Göteborg och Danmark. Det brukar vara ett uppskattat sätt att både uppleva naturen och miljön kring stadens inlopp såväl som lite trivsam shopping ombord på båten.

De större färjelinjerna med bolaget StenaLine från Göteborg trafikerar sträckan mellan Göteborg och Frederikshavn i Danmark samt mellan Göteborg och Kiel i Tyskland. Här kan man resa som endast passagerare eller med bil och buss. Linjen mellan Göteborg och Danmark trafikeras av flera av bolagets båtar och innebär en enkel resa på drygt tre timmar. Resan mellan Göteborg och Tyskland tar uppåt tretton timmar och trafikeras även den av flera av bolagets båtar. På bolagets hemsida kan man se om det för tillfället finns några fördelaktiga erbjudanden kring deras resor, för att resa lite billigare och spara pengar.

Under somrarna är det många besökare som väljer att slå fler flugor i en smäll då man både passar på att se den fina skärgården utanför staden samtidigt som man upplever stadsmiljön. Kommer man till Göteborg med egen båt så finns det i och kring staden en hel del fina gästhamnar och även en gästhamn vid Liseberg, som heter Lilla Bommen. Kommer man med egen båt men vill uppleva staden på land i några dagar så går det utmärk att bo på någon av de hotell som finns i närheten. Här man se mer kring vilka hotell som finns i närheten av Liseberg och deras gästhamn för båtar.

Sök hotell