Om Göteborg

Göteborg är idag den femte största staden i Norden och näst största tätorten i Sverige med sina 500 000 invånare. Närheten till havet präglar staden med bland annat Göteborgs hamn som idag är Nordens största. På somrarna rekommenderas en tur i Kattegatt och skärgården med sina mindre öar, helt olika skärgårdar på andra platser i landet.

För den shoppingsugna besökaren finns centralt beläget i staden köpcentrumet Nordstan, som kan erbjuda ett av landets tio största utbud av affärer och kaféer tätt närliggande med båda shoppinggatorna Avenyn och Kungsgatan. För de som uppskattar en avkopplande fika är gatorna kring Haga-Nygatan, Vasagatan och Linnégatan platserna för en mer genuin paus i landets kafétätaste stad Göteborg, populära hos såväl de boende som tillfälliga besökare.

Du som är i staden för att äta och dricka gott har många restauranger att välja på i Sveriges näst största stad. Varför inte prova på ekologiska delikatesser på Haga Nygata? Eller dricka naturvin och vegetarisk mat på Folk? Göteborg har en stor matscen och det finns garanterat något för alla. Vare sig du är ute efter det mer trendiga eller klassiska räcker det med att gå längs gatorna i centrala stan för att stöta på en och annan pärla – ny som gammal. Några av de restauranger som blivit tilldelade en stjärna i Guide Michelin är Kock & Vin samt Fond, på dessa rekommenderas det att boka bord i god tid för att få smaka både god mat och välvalda viner.

 

Sök hotell