Göteborgs sjöfartsmuseum

Sjöfartsmuseet Akvariet ligger på Karl Johansgatan 1-3 i Göteborg. Här får du som besökare ta del av allt som rör liv i vatten men även det som sker ovanför och vid vattenytan. Vilka djur döljer sig egentligen under ytan och hur ser miljön i havet ut? Det är några frågor som tas upp på Akvariets utställningar. Där får du även lära dig mer om havets som resurs och om hur hamnstaden ser ut och påverkas av en värld i förändring.

Sjöfartsmuseet har ett flertal spännande samlingar som omfattar föremål som i första hand har koppling till sjöfartshandeln då och nu. Här hittar du bland annat äldre sjöfartslitteratur, gamla föremål och ritningar.

Utforska akvariets växt- och djurliv

I akvariet finns det många spännande saker att utforska för dig som är intresserad av de växter och djur som bor under vattenytan. Här kan du ta dig en närmare titt på vad som finns i nordiskt vatten. Där hittar du bland annat storspiggar och kantnålar. Dessutom får du träffa Akvariets jättehummer Ingo som bor lite längre ner under ytan. Självklart finns det även rödhajar, havskatter, torskar, cylinderroser och havskräftor.

I det tropiska vattnet hittar du ett helt annat växt- och djurliv. Här är du omgiven av sjögräsängar och korallrev. Du får träffa sjöhästar, clownfiskar och kofiskar. Dessutom finns det giftiga drakfiskar och gobifiskar som bor tillsammans med pistolräkor. Kanske får du chansen att se sprutfiskarna skjuta ner sin mat från mangroveträden.

Nöje för alla åldrar

Göteborgs sjöfartsmuseum passar alla människor i alla åldrar som är nyfikna på livet under ytan. Dessutom brukar akvariet vara en stor hit bland barnen och de brukar även gilla att spendera tid i museets sjöodjurs-verkstad där de får chansen att tillverka sina egna sjöodjur.

Sök hotell