Göteborgs Konstmuseum

Göteborgs konstmuseum bildades år 1861 genom donationer och ligger idag på Götaplatsen i stadens centrum.  Här hittar du all möjlig form av konst som sträcker sig så långt bak i tiden som 1400-talet. Den största delen av konsten har en nordisk känsla men i samlingarna hittar du även några konstverk av bland annat Van Gogh, Monet och Picasso. Museet är världskänt och har tilldelats tre stjärnor i Michelins Green Guide.

Nordisk konst

I det Fürstenbergska galleriet hittar du målningar som målade ett flertal kända nordiska konstnärer, däribland Carl Larsson, Anders Zorn och PS Krøyer. I Moderna avdelningen hittar du konst efter 1945. I Stenasalen visas ett flertal tidsbegränsade utställningar med nya svenska konstverk.

Även om det mesta på Göteborgsmuseum kretsar kring konstutställningar finns här sedan 1996 ett café samt en museibutik. I caféet kan du sitta ner och avnjuta en god kopp kaffe och varför inte smaka på dagens hemlagade paj. Självklart finns det även flertal smörgåsar, bullar och kakor att välja emellan. Skulle du bli shoppingsugen måste du absolut kika in i museets museibutik. Där hittar du ett stort urval av böcker inom bland annat konst, foto, design och mode.  Dessutom finns det många fina vykort och tidskrifter att välja mellan.

Skapa din egen konst

En viktig målgrupp för Göteborgs konstmuseum är barn och unga. Därför har museet valt att satsa på något som kallas för Studio 2. Där anordnas det regelbundet olika workshops för barn och unga där de får chansen att vara kreativa. Målet är att ge barnen ett positivt första möte med konsten som uttrycksform.

Sök hotell