Göteborgs Botaniska Trädgård

Den största i sitt slag i Norden

Göteborgs Botaniska Trädgård ligger i stadsdelen Änggården och invigdes 1923. Med sina 175 hektar är den en av Europas största trädgårdar och har genom årens lopp vunnit ett flertal priser för sin storhet. Här ryms omkring 16 000 arter och i det botaniska växthuset finns 4000 av dem. Där hittar besökaren allting ifrån köttätande växter till tropiska orkidéer.

I den botaniska trädgårdens bedrivs det varje år ett flertal lektioner i växtlära. Lektionerna är kostnadsfria för elever inom Göteborgs kommun.  Föreläsningarna kan handla om allt från kompostering till tropiska nyttoväxter. Det finns även en möjlighet för eleverna att själva komma med egna önskemål om vad de är intresserade av att lära sig mer av, då Botaniska har som vision att utveckla sin trädgård till en intressant och lärorik plattform för barn och unga.

Intressanta utställningar

Är du intresserad av att titta på olika utställningar har Botaniska Trädgården alltid ett flertal återkommande utställningar om alltifrån svamp till frukt. Självklart finns det även större och mer exklusiva utställningar att gå och titta på.  För 2012 visas bland annat en utställning i växthuset som heter ”Ökenliv”. Där du får ta del av det heta klimatets växtlighet i form av bland annat kaktusväxter.

Efter några intressanta timmar i trädgården har du förhoppningsvis blivit inspirerad av att själv skapa något kreativt med någon form av växt/växter. Då borde du ta dig en titt i den Botaniska butiken där du hittar fröer, lökar och växter i alla dess former. Du kan även köpa intressanta böcker som lär dig allt du behöver veta för att vårda och utveckla din egen trädgård.

Sök hotell